divendres, 27 de desembre del 2013

CARME TORRAS, escriptora

Participarà a la taula rodona d'escriptors sobre el Premi Ictineu i la Revista Catarsi número 13.


La Carme Torras Genís compagina l’escriptura literària amb la recerca científica. És doctora en informàtica i professora d’investigació a l’Institut de Robòtica (CSIC-UPC).


En l'àmbit científic, ha publicat llibres i articles sobre models neuronals, visió per computador, intel·ligència artificial i robòtica. Ha estat guardonada amb el premi Divulga del Museu de la Ciència de Barcelona, el premi Rafael Campalans de l’Institut d’Estudis Catalans, i la medalla Narcís Monturiol de la Generalitat de Catalunya.

En l’àmbit literari, les seves novel·les “Pedres de toc” (Columna, 2003) i “Miracles perversos” (Pagès, 2011) van merèixer els premis Primera Columna i Ferran Canyameres d’intriga i misteri. Amb “La mutació sentimental” (Pagès, 2008), recentment traduïda al castellà (Milenio, 2012), va obtenir el premi Manuel de Pedrolo de ciència-ficció 2007 i el premi Ictineu 2009. Com a membre de la Societat Catalana de Ciència-ficció i Fantasia (SCCFF), participà en el volum col·lectiu “Els fills del capità Verne” (Pagès, 2005), i és TER-CATaire incondicional d’ençà les trobades inicials al Convent de Sant Agustí i al Roc de Sant Gaietà. Més informació a http://www.iri.upc.edu/people/torras/raco_literari

1 comentari: