Revista Catarsi

Ter-Cat és una abreviació de Tertúlies Catalanes de ciència-ficció, fantasia i terror. La creació de les Ter-Cat va obeir a diversos motius, entre els quals destacaven la quasi extinció de les Terba (Tertúlies de Barcelona), amb la qual cosa Catalunya es quedava òrfena en aquest tipus d'activitats, i la poca predisposició que sempre hi havia hagut envers la resta del territori català, un país on bona part de la població es quedava sempre fora d'aquest tipus d'esdeveniments per qüestions de distància.
Les Ter-Cat han volgut ser doncs una plataforma on diverses persones amb aficions comunes dins els gèneres fantàstics poguessin conèixer-se i intercanviar experiències sota un eix vertebrador que és una trobada bimestral en una ciutat catalana, sempre diferent. Aquesta plataforma s'ha gestat i continua treballant-se per mitjà d'una llista de correu. En aquesta llista es debaten aficions, projectes, idees, suggeriments, tan de caire més enfocat a activitats puntuals com d’altres amb uncontingut més ambiciós.
Un d’aquests projectes s’ha fet per fi realitat, així doncs, des de les Ter-Cat ens enorgulleix presentar la revista Catarsi,la qual pretén omplir el gegantí forat existent en matèria de relats i assaigs de ciència-ficció, fantasia i terror en català. La revista aposta per donar lloc tant a autors desconeguts de llengua catalana com també per oferir el millor dels autors de renom que vulguin veure els seus treballs de gènere a la nostra revista. Catarsimolt mostrar al món catalanoparlant que els gèneres fantàstics no estan renyits amb la qualitat i que en qualsevol societat normal aquests gèneres haurien d’estar valorats de la mateixa manera que qualsevol altre. Catarsi és un primer pas per donar a conèixer la ciència-ficció, la fantasia i el terror a tothom que desitgi assaborir aquest tipus de literatura en la seva llengua.
Més informació a la pàgina de la revista: Catarsi.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada